Ανακοινώσεις, Χωρίς κατηγορία

Akuvox Smart Intercom – Κορυφαίες Λύσεις Έξυπνης Πρόσβασης σε Κτίρια.

Η Akuvox είναι κορυφαίος κατασκευαστής προϊόντων πρόσβασης και ενδοεπικοινωνίας, που βασίζονται σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών αιχμής και διακρίνονται για τα προηγμένα χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν και την άριστη απόδοσή τους. Η ολοκληρωμένη γκάμα από Smart Intercoms, Indoor Monitors και Access Controllers που διαθέτει, καλύπτει από οικιακές έως επαγγελματικές ανάγκες και πλήθος εφαρμογών κάθε κλίμακας. Τα προϊόντα της Akuvox είναι σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την καθημερινότητα, προσφέροντας άνεση, ευελιξία και περισσότερη ασφάλεια. Με την καινοτομία, τα αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και την υψηλή αισθητική που χαρακτηρίζουν τις λύσεις της, η Akuvox συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη της παγκόσμιας αγοράς Smart Intercom.Η Allwan ειδικεύεται στις λύσεις της Akuvox από το 2015. Οι συνεργάτες και μεταπωλητές της Allwan έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους σχετικά με προϊόντα Smart Intercom της Akuvox.

Τα IP θυροτηλέφωνα της Akuvox συνδυάζουν εντυπωσιακή εμφάνιση και ευφυείς λειτουργίες νέας γενιάς. Βασισμένα σε πρωτόκολλο SIP, μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα σε IP τηλεφωνικά κέντρα ή να επικοινωνήσουν με συστήματα SIP άλλων κατασκευαστών. Υποστηρίζουν αμφίδρομο ήχο άριστης ποιότητας και βίντεο υψηλής ευκρίνειας. Όλα τα μοντέλα περιλαμβάνουν κάμερες που υποστηρίζουν ONVIF & RTSP επικοινωνία, καθιστώντας ικανή τη σύνδεσή τους με οποιοδήποτε σύστημα παρακολούθησης. Αναλόγως των απαιτήσεων, η Akuvox διαθέτει IP Doorphones με χαρακτηριστικά υψηλού επιπέδου, όπως έγχρωμη οθόνη αφής με εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης, κάμερα HDR και λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), όπως αναγνώριση προσώπου, μέτρηση θερμοκρασίας και ανίχνευση τοποθέτησης μάσκας στο πρόσωπο. Η Akuvox εξοπλίζει τα μοντέλα της  με πολλές μεθόδους επαλήθευσης πρόσβασης, όπως με βιομετρικές μετρήσεις ή με χρήση PIN, καρτών RFID και κωδικών QR. Τα Android μοντέλα της σειράς προσφέρουν εξατομίκευση, ευκολία χρήσης και διασύνδεση με άλλα συστήματα οικιακού αυτοματισμού και συστήματα ασφαλείας.  Όλα τα doorphones της Akuvox διαθέτουν πιστοποιήσεις IP και ΙΚ για ισχυρή προστασία από εξωτερικούς παράγοντες, ή ακόμα και μηχανισμούς κατά της παραβίασης (tamper-resistant). Η παραμετροποίησή τους μπορεί να γίνει απομακρυσμένα μέσω web browser. Παράλληλα, μπορούν να επικοινωνήσουν με smart phones και soft phones μέσω της cloud υπηρεσίας Akuvox SmartPlus, καταργώντας χρονικούς και γεωγραφικούς περιορισμούς. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να δει και να συνομιλήσει με τους επισκέπτες και να τους δώσει πρόσβαση στον χώρο. Για την προστασία δεδομένων υποστηρίζονται προηγμένα πρότυπα ασφάλειας δικτύου, όπως AES256, HTTPS, και Anti-DDoS.

Τα Indoor Monitors της Akuvox είναι συσκευές πολλαπλών λειτουργιών, που συνδέονται με θυροτηλέφωνα μέσω πρωτοκόλλου SIP και παρέχουν οπτική και ηχητική επικοινωνία με τους επισκέπτες. Η Akuvox διαθέτει indoor monitors με λειτουργικό Android ή Linux, ανάλογα με  τις απαιτήσεις του χρήστη. Με διακριτικό σχεδιασμό που εξοικονομεί χώρο, ταιριάζουν απόλυτα σε μοντέρνα εσωτερικά κτιρίων.  Όλα τα μοντέλα διαθέτουν οθόνη αφής εξαιρετικής ποιότητας, με αυτόματη προσαρμογή της φωτεινότητάς τους. Προσφέρουν εικόνα υψηλής ευκρίνειας και αμφίδρομη ηχητική επικοινωνία, με δυνατότητα αλλαγής της φωνής του χρήστη (Voice Changer) όταν μιλάει στον επισκέπτη, για μεγαλύτερη ασφάλεια. Επιπλέον, με την προηγμένη λειτουργία «offline voice assistant» εκτελούν φωνητικές εντολές, όπως π.χ. άνοιγμα ή κλείδωμα της πόρτας. Είναι πολύ απλά στον χειρισμό τους και ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να ενσωματώνουν Wifi & Bluetooth. Με το Google App Store, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν τις πιο πρόσφατες εφαρμογές Android και ψηφιακό περιεχόμενο. Συνδέονται εύκολα σε οποιοδήποτε δίκτυο, επικοινωνούν άριστα με άλλα συστήματα SIP και υποστηρίζουν απομακρυσμένη πρόσβαση του χρήστη, ώστε να διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες τους από απόσταση, σε πραγματικό χρόνο, όπου κι αν βρίσκεται.

Η ενδοεπικοινωνία με συστήματα δύο καλωδίων εξακολουθεί να έχει μεγάλη ζήτηση, καθώς πολλές εγκαταστάσεις πραγματοποιούνται σε κτίρια με παλιές καλωδιώσεις, που είναι δύσκολο να αντικατασταθούν με νέες UTP. Η Akuvox διαθέτει network switches που λειτουργούν ως hub της κάθε υλοποίησης και υποστηρίζουν έναν εύκολο τρόπο αναβάθμισης των αναλογικών συστημάτων ενδοεπικοινωνίας χωρίς να είναι απαραίτητη η εγκατάσταση νέας καλωδίωσης. Κάθε switch επιτρέπει την σύνδεση έως 6 συσκευών ενδοεπικοινωνίας 2-σύρματης καλωδίωσης και παρέχει τη δυνατότητα επέκτασης της εγκατάστασης με επιπλέον 2-σύρματες ή Ethernet τοπολογίες. H Akuvox προσφέρει επιλογές 2-σύρματων Doorphones με αντιβανδαλικό σώμα και προστασία IP65, ειδοποίηση ενός πλήκτρου, καλώδιο two-pin για παροχή ρεύματος και πρόσβαση στο δίκτυο, ευρυγώνια κάμερα και ενσωματωμένο Card Reader. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα εύχρηστο monitor εσωτερικού χώρου 7 ιντσών, που τροφοδοτείται μέσω του network switch και παρέχει οπτικοακουστική επικοινωνία με τα θυροτηλέφωνα μέσω προτοκόλου SIP 2.0. Προσφέρει αμφίδρομη ηχητική επικοινωνία με τις υπόλοιπες συσκευές του IP δικτύου 2-σύρματης καλωδίωσης και υποστηρίζει  μακρινές αποστάσεις μετάδοσης.

Η σειρά Smart Access Control της Akuvox περιλαμβάνει τερματικά ελέγχου πρόσβασης (access control terminals) και door controllers για οικιακή αλλά και επαγγελματική χρήση. Τα IP-based control terminals υποστηρίζουν από απλές έως και πιο εξελιγμένες μεθόδους επαλήθευσης πρόσβασης, όπως κωδικός PIN, κάρτα RFID, πρόσβαση μέσω smart phone, αναγνώριση προσώπου, NFC και QR. Με τη λειτουργία AI αναγνώρισης προσώπου επιτυγχάνεται 99% σωστή ταυτοποίηση με μόνο 0,1% περιθώριο λάθους, καθώς και προστασία από προσπάθεια πρόσβασης με επίδειξη φωτογραφίας ή video, χάρη σε έναν ειδικό ενσωματωμένο αλγόριθμο (anti-spoofing). Τα control terminals ενσωματώνουν door controller και card reader για ευκολία διαχείρισης αλλά και μείωση του κόστους  αγοράς επιπλέον εξοπλισμού.

Η σειρά περιλαμβάνει door controllers για 2 ή 4 πόρτες και έναν IPbased access controller για ανελκυστήρες, που λειτουργεί με όλα τα intercoms και access control terminals της Akuvox. Η διαχείριση και ασφαλής επικοινωνία όλων των access control terminals και των door controllers επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής Akuvox SmartPlus mobile ή του λογισμικού Akuvox ACMS. Βασισμένη σε τεχνολογίες ανοιχτής πλατφόρμας, η σειρά Smart Access Control μπορεί να λειτουργήσει με ένα ευρύ φάσμα εξωτερικών συστημάτων, όπως ανελκυστήρες, συστήματα τηλεφωνίας και συστήματα διαχείρισης βίντεο. Τα Smart Intercoms σε συνδυασμό με τα Smart Access Control της Akuvox προσφέρουν την πιο απρόσκοπτη και ολοκληρωμένη λύση ελέγχου πρόσβασης στην αγορά.